Draagkrachtberekening

Draagkracht en draagkrachtberekening bepalen uiteindelijk de hoogte van de te betalen kinderalimentatie en/of partneralimentatie. De alimentatieplichtige betaalt namelijk nooit meer alimentatie dan zijn draagkracht toestaat. 

Zelf berekening maken

De maximale draagkracht is afhankelijk van inkomen, verplichtingen, woonlasten en belastingvoordelen. Via deze site kan je zelf een draagkrachtberekening maken. Ga naar:

Draagkrachtberekening Maken.

Wijziging in draagkracht

Gebeurtenissen die aanleiding geven voor een mogelijke herziening van de alimentatie zijn bijvoorbeeld: ontslag, werkloosheid, samenwonen, hertrouwen. Een dergelijke verandering kan de draagkracht beïnvloeden. Is je persoonlijke situatie of die van je ex gewijzigd en twijfel je aan de redelijkheid van de alimentatie? Maak een nieuwe draagkrachtberekening via deze site. Ga naar:

Alimentatieberekening Maken

 

Voorbeeld draagkracht en draagkrachtberekening

Dora en Jan gaan scheiden. Zij hebben twee jonge kinderen. Jan heeft inkomen, Dora niet. De rechter bepaalde dat de maandelijkse kinderalimentatie in totaal € 200,00 bedraagt. De partneralimentatie voor Dora is berekend op € 300,00. Volgens de uitgevoerde draagkrachtberekening kan Jan maximaal € 350,00 aan alimentatie betalen. Dit resulteert in onderstaande verdeling; Maximale alimentatie per maand € 350,00  Kinderalimentatie € 200,00   Partneralimentatie per maand  € 150,00  Dit voorbeeld houdt geen rekening met fiscale forfaitaire aftrekposten. Dora ontvangt maar € 150,00 aan partneralimentatie.

Inloggen of RegistrerenLogin
Register

U bevindt zich hier: Home Alimentatie Draagkrachtberekening