Ouderschapsplan opstellen

Ouderschapsplan opstellen

Als je het met elkaar eens bent hoe het met de kinderen moet na je scheiding, dan kan je zelf een ouderschapsplan opstellen.

Ouderschapsplan maken

Voordelen van zelf ouderschapsplan maken

  • Ten eerste is alles wat je zelf kunt regelen tijdens een scheiding een kostenbesparing. Als een advocaat of mediator een convenant voor je maakt rekent hij of zij daarvoor meestal een uurloon.
  • Ten tweede kan je zo je eigen scheiding vormgeven. Je doet het op jouw tempo waardoor je betere beslissingen kunt nemen en overzicht kunt houden.

Hoe werkt het?

Je klikt op de button 'ouderschapsplan maken' om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail met instructies voor het aanmaken van je eigen gebruikersnaam en  wachtwoord. Zo kan je in een beveiligde omgeving en in je eigen tempo de vragenlijst invullen. Binnen één week ontvang je een 2de e-mail met een code. Na het verzenden van je antwoorden kom je op de pagina ouderschapsplan bestellen. Door op bestellen te klikken ga je naar de winkelwagen waar je de ontvangen code kunt invoeren en de bestelling met 100% korting kunt afronden. Zodra je de bestelling bevestigd krijg je een mail met twee links. Een om je ouderschapsplan in pdf format te downloaden en de andere in Microsoft word format.

Wat kost het?

  • Een volledig ouderschapsplan kost € 259,-. Je ontvangt de factuur na het opstellen.

Wat is een ouderschapsplan?

Het ouderschapsplan is, als je kinderen hebt, een verplicht onderdeel van het echtscheidingsconvenant. In het plan staan alle afspraken die jij en je partner hebben gemaakt over jullie kinderen. Het convenant (inclusief ouderschapsplan) wordt door een advocaat ingediend bij de rechtbank. De rechter gaat aan de hand van de inhoud van dit document beslissen of hij de echtscheiding gaat uitspreken.

Wanneer moet je het NIET zelf doen?

Als je het niet met elkaar eens bent of het gevoel hebt dat je niet in een gelijkwaardige relatie tot elkaar staat, kan je het plan beter laten opstellen door een expert. Hij kan met jullie overleggen en er op toezien dat er geen afspraken gemaakt worden waar een van beiden het eigenlijk niet mee eens is. Klik hier om iemand te vinden die jullie kan helpen.

Meer zelf regelen?

Het ouderschapsplan kan je door een advocaat laten indienen bij de rechtbank. Je kan zelf een advocaat zoeken. Je kan ook de volledige echtscheiding door onze advocaten laten regelen. Na het invullen van het vragenformulier kom je deze opties vanzelf tegen. Wil je ook zelf een echtscheidingsconvenant of een alimentatieberekening maken?  Ga naar Wat kan ik zelf doen om te scheiden / alimentatieberekening maken. Of ga naar Wat kan ik zelf doen om te scheiden / convenant opstellen.

Echtscheidingsconvenant

Het ouderschapsplan is onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Wil je dat ook zelf maken? Ga naar Wat kan ik zelf doen om te scheiden / convenant opstellen.

U bevindt zich hier: Home Ouderschapsplan opstellen Online scheiden Ouderschapsplan opstellen